Persbericht: Alle educatieve apps nu in één overzicht op eduapp.nl

Platform stimuleert gebruik educatieve apps door uitwisseling kennis, reviews en lesideeën.

Den Haag, 21 januari 2013 – Aan de vooravond van de tweejaarlijkse Nederlands Onderwijs Tentoonstelling (NOT)  lanceert Eduapp de eerste versie van haar online portal voor het vinden, delen en ontdekken van goede educatieve apps voor school en thuis. Eduapp.nl is een onafhankelijk, objectief en betrouwbaar kennisplatform over educatieve apps. Alles wat je wil weten over de inzet van educatieve apps vind je hier overzichtelijk op één plek, gerangschikt op sector, inhoud, vak- en leergebied, inclusief inspirerende lesideeën voor in de klas en tips voor thuis.

Tablets zijn bezig met een razendsnelle opmars in het onderwijs. Niet alleen omdat het kostentechnisch een goed alternatief is voor boeken, maar vooral omdat onderwijs via tablets en apps (de bijbehorende applicaties) veel beter aansluit bij de behoeften en vaardigheden van hedendaagse leerlingen.
 
Marieke van Osch, onderwijskundige en één van de initiatiefnemers: “Veel scholen hebben voor hun lesprogramma’s tablets aangeschaft, maar worstelen nog steeds met de didactische inzet ervan in de klas. Ook veel leraren weten niet goed hoe ze in de wirwar van apps de voor hen meest geschikte toepassingen kunnen vinden. Op eduapp.nl is vanaf nu het antwoord te vinden. Eduapp is de eerste Nederlandstalige portal voor het vinden, delen en ontdekken van educatieve apps en inspirerende lesideeën. Inclusief tips voor thuis.”

Ontdek de didactische mogelijkheden van apps
Aan platte lijstjes met educatieve apps geen gebrek. Alleen ontbreekt vaak een goede beschrijving van de didactische mogelijkheden. Op Eduapp staan niet alleen educatieve apps, vindbaar door rubricering volgens landelijke standaarden, maar zijn aan de apps ook lesideeën gekoppeld. De sociale laag in het platform maakt uitwisseling heel gemakkelijk. Volg collega’s (ook van andere scholen), familie en vrienden en ontdek welke educatieve apps zij gebruiken in de klas en thuis en deel jouw favoriete apps, lesideeën en tips weer met andere gebruikers.
Volgens Stefan van der Weide, docent op scholengemeenschap Stad & Esch in Meppel, is het platform: “Overzichtelijk, snel en gebruiksvriendelijk, met een leuke sociale laag. Eduapp heeft alles in zich om een prachtig platform te worden.”

Rekenspecialist Martine den Engelsen bevestigt dit: “Eindelijk een tool waarin iedereen aan de slag kan gaan met educatieve apps. Leren van en met elkaar op een handige manier. Het aanmaken van een eigen profiel en lijstjes gaat heel makkelijk. Dit gaat een platform worden waar leerkrachten, ouders en iedereen die iets met onderwijs heeft, gebruik van gaat maken.”

Organiseer je favoriete apps online
Omdat Eduapp een online platform is kan iedereen er meteen gebruik van maken, zonder downloads of ingewikkelde installaties. Om snel, eenvoudig en efficiënt je favoriete apps te organiseren en te onderhouden volstaat een computer, laptop of tablet met internetverbinding en browser.

Met een gratis account zijn alle basisfuncties beschikbaar en kunnen bezoekers niet alleen apps zoeken maar ook zelf een onbeperkt aantal lesideeën maken en mensen volgen die interessant zijn. Met een PRO-account kan ook gezocht worden tot op leergebied en kan een gebruiker een onbeperkt aantal lijsten met apps en lesideeën maken.

Eduapp op NOT

Tijdens de NOT is Eduapp alle dagen aanwezig in de stand van  ‘De klas v/d Toekomst’, Hal 8, stand E010.  Aanmelders op de beurs krijgen een speciale korting op een PRO account.

Over Eduapp
Eduapp is opgericht door Richard Bergmans, Thijs de Vries en Marieke van Osch. Een ideale mix van commercie, design en onderwijskundige kennis en ervaring, met een gedeelde passie voor innovaties rondom het onderwijs. Het is onze missie om samen met het onderwijs en andere geïnteresseerden te bouwen aan een nieuw en inspirerend educatief landschap waarin het leren met educatieve apps een ontdekkingsreis is waar we allemaal van kunnen genieten!

W: www.eduapp.nl
T: www.twitter.com/eduappNL
F: www.facebook.com/eduappNL

Noot voor de redactie:
Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen, kunt u contact opnemen met ons via info@eduapp.nl of direct via Richard Bergmans, Verkoop & Marketing (06-20264846) of met Marieke van Osch, Onderwijs & Ontwikkeling (06-26028500)

Download hier de logo’s van Eduapp: Eduapp-logos.zip

1 Comment

  1. Pingback: Wat is een goede app + tips om ze zelf te (leren) maken

Add Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>