Persbericht: Nieuwe samenwerking helpt VO-docenten bij inzet van apps


Malmberg en Eduapp stimuleren didactische inzet tablets in voortgezet onderwijs

’s-Hertogenbosch, 13 november 2013 – Malmberg en Eduapp bieden docenten voortgezet onderwijs nu eenvoudig de mogelijkheid om bij hun methodes educatieve toepassingen (apps) voor tablets te vinden, delen en ontdekken. Op de speciale Malmberg-pagina http://www.eduapp.nl/organisaties/malmberg vinden VO-docenten apps die aansluiten bij hun vakgebied en nu ook bij hun methode. Per app zijn er ook lesideeën opgenomen, waardoor het inzetten van de apps in de klas verder wordt gestimuleerd.

Op deze manier geven Eduapp en Malmberg docenten antwoorden op relevante vragen als: hoe zit het met de didactische inzet van tablets in de klas? Kijk je alleen naar de methode of ga je ook echt aan de slag met apps? En als je aan de slag gaat met apps, welke kies je dan en hoe zet je deze didactisch in?

Marieke van Osch, onderwijskundige en één van de initiatiefnemers van Eduapp: “Malmberg maakt het met behulp van Eduapp nu mogelijk een hybride brug te slaan tussen de vertrouwde methode en de grenzeloze mogelijkheden van educatieve apps.”

Op dit moment zijn er al apps en lesideeën beschikbaar bij de methodes All right!, Realtime, D’accord! en Na klar!. Per methode wordt aangegeven waar en wanneer docenten een app het beste kunnen inzetten. De overzichten worden voortdurend aangevuld en geactualiseerd. Docenten kunnen zelf ook tips voor apps aandragen en lesideeën schrijven. Het aantal lesmethodes waarbij apps en lesideeën beschikbaar zijn, wordt in de komende maanden verder uitgebreid.

Hans Prins, uitgeefmanager Malmberg: ”Het zinvol inbouwen van nieuwe digitale toepassingen in de les is voor docenten een leuke, maar ook tijdrovende klus. Met deze aanvulling op de lesmethodes, willen we vanuit Malmberg docenten ondersteunen en op weg helpen.”

Docenten kunnen zich gratis aanmelden via http://www.eduapp.nl/aanmelden. Zij krijgen zo direct toegang tot alle informatie op Eduapp en zoeken naar apps voor hun specifieke doelgroep of vakgebied en de pagina’s met apps bij hun gebruikte methode volgen. Bovendien kunnen ze onbeperkt collega’s (ook van andere scholen) volgen en een app-lijst en lesideeën maken. Met een PRO of school-account kunnen docenten zelfs onbeperkt en samen lijsten aanmaken en inzoomen op apps rondom een specifiek vak- én leergebied.

=======================Einde persbericht======================

Voor de redactie

Uitgeverij Malmberg
Malmberg is een succesvolle educatieve uitgeverij die innovatieve leermiddelen uitgeeft voor het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Malmberg ondersteunt leraren met verschillende producten en diensten zodat leerlingen kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Eenvoud en gemak zijn daarbij kernbegrippen.

Uitgeverij Malmberg is gevestigd in ’s-Hertogenbosch en is onderdeel van Sanoma. Kijk voor meer informatie op www.malmberg.nl.

Eduapp.nl
Eduapp is begin 2013 opgericht door Richard Bergmans, Thijs de Vries en Marieke van Osch en inmiddels zijn er ruim 11.000 Eduappers actief op het gratis platform. Dagelijks bouwen ze samen met een team van Eduapp experts aan een nieuw en inspirerend educatief landschap, waarin het leren met educatieve apps een ontdekkingsreis is waar we allemaal van kunnen genieten. Kijk voor meer informatie ook op:

W: www.eduapp.nl
T: www.twitter.com/eduappNL
F: www.facebook.com/eduappNL

Eduapp logo’s en additioneel beeldmateriaal is ook te downloaden via www.eduapp.nl/pers

Voor meer informatie:

Uitgeverij Malmberg
Daphne Verrest
Uitgever
Telefoon 073 628 7614
E-mail daphne.verrest@malmberg.nl

Eduapp
Marieke van Osch
Marketing
Mobiel: 0626028500
E-mail: marieke@eduapp.nl

1 Comment

  1. JustineBiggie

    Hi blogger, i’ve been reading your website for some time and
    I really like coming back here. I can see that you probably don’t make money on your website.
    I know one awesome method of earning money, I think you will like it.
    Search google for: dracko’s tricks

Add Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>