Persbericht: Tam Tam Groep neemt belang in Eduapp

Tam Tam Groep neemt belang in Eduapp

Internetdienstverlener Tam Tam Groep heeft een belang genomen in het nieuwe bedrijf Eduapp, een site en portal waar onderwijsprofessionals en andere geïnteresseerden apps en ontwikkelde lesideeën met elkaar kunnen delen. De portal gaat begin 2013 live en is nu in bètatest.

Richard Bergmans, met Marieke van Osch en Thijs de Vries, mede- oprichter van Eduapp: “Mobiele apparatuur is bezig met een razendsnelle opmars in het onderwijs. Niet alleen omdat het kostentechnisch een goed alternatief is voor boeken, maar vooral omdat onderwijs via tablets en apps (de bijbehorende applicaties) veel beter aansluit bij de 21e -eeuwse behoeften en vaardigheden van leerlingen. Met tablets en apps worden heel andere manieren van lesgeven mogelijk. De combinatie van ‘het boek achter glas’ met allerlei interactieve en creatieve apps waarmee leerlingen oefenen en de stof op andere manieren analyseren, zorgt voor enorme meerwaarde. Deze meerwaarde kan echter pas bereikt worden als de leraar deze apps didactisch inpast in het leren. Veel leraren weten deze apps nu nog niet te vinden en daarom lanceren wij in januari 2013 een platform (www.eduapp.nl) waarop wij alle educatieve apps verzamelen en koppelen aan lesideeën. Zo kunnen leraren op een laagdrempelige manier apps op een heel verantwoorde manier inzetten in het onderwijs.”

Tam Tam Groep is een groep internetbedrijven in Delft, Utrecht en Amsterdam. De bedrijven van de groep brengen online concept, design en techniek samen in de specialisaties online marketing, e-business en likeability. Ook verzorgt Tam Tam Groep online operations met SEM, SEO, analytics en content. Tam Tam groep realiseert met 140 mensen een omzet van 15 miljoen euro.

Partner van Tam Tam Groep, Paul Manuel: “Met Tam Tam Groep zijn we een brede speler op het gebied van internetdiensten en daarom hebben we naast het full service internetbureau Tam Tam ook belangen in bedrijven als eBrella, Xuntos, Mixit en TWC. We zien grote mogelijkheden voor de toepassing van mobiele apparatuur in het onderwijs maar veel leraren moeten zich echter nog steeds zelf een weg banen door het oerwoud aan apps. Deze zoektocht gaat Eduapp makkelijker en efficiënter maken. Op deze site zullen straks educatieve apps eenvoudig vindbaar zijn. Om de ontwikkeling van de site te kunnen versnellen zocht Eduapp een partner voor zowel kennis als groeikapitaal. Wij geloven in de visie van de oprichters en denken dat Tam Tam Groep de ambities van Eduapp sneller kan helpen realiseren.”

Het is de bedoeling dat Eduapp in januari 2013 live gaat. Tot die tijd zal de site gefaseerd (in Bèta) live gaan, en alleen op uitnodiging beschikbaar zijn voor een gelimiteerd aantal bètatesters en -scholen wiens feedback weer wordt meegenomen bij de ontwikkeling van de site.

Download hier de logo’s van Eduapp: Eduapp-logos.zip

Comments are closed.